Spotkanie z cyklu "HR4Diversity", 3 kwietnia 2024, g.16:00-18:30

Szanowni Państwo,

Mamy przyjemność zaprosić Was na wyjątkowe spotkanie. Już 3 kwietnia 2024, g.16:00-18:30 odbędzie się spotkanie grupy branżowej z cyklu "HR4Diversity", organizowane przez Fundację Liderek Biznesu.

W trakcie spotkania odbędzie się panel dyskusyjny.

Panel dyskusyjny "Kalejdoskop kultur: wyzwania i szanse etnicznej różnorodności w zespołach"
Podczas panelu porozmawiamy o wielu aspektach zarządzania różnorodnością w zespołach, o konieczności zrozumienia kontekstu kulturowego w komunikacji biznesowej i o tym, jak rola lidera różni się w różnych kulturach.

W panelu będziemy mieli zaszczyt gościć ekspertów z zakresu HR, którzy mają wieloletnie doświadczenia w pracy i zarządzaniu zróżnicowanymi kulturowo zespołami.Podzielą się z nami swoją wiedzą i doświadczeniem oraz poruszą szereg ważnych kwestii, takich jak:

• Wpływ stereotypów kulturowych na zarządzanie zasobami ludzkimi;
  • Dynamicznie zmieniający się pejzaż migracyjny na polskim rynku pracy i jego wpływ na  zarządzanie zespołami;
  • Wyzwania związane z zarządzaniem zespołami składającymi się z pracowników o różnym pochodzeniu narodowym i etnicznym;
  • Najważniejsze praktyki w zarządzaniu Centrami Usług Wspólnych (SSC).

Karolina Lignar-Paczocha - Socjolożka, edukatorka, coach i ekspertka HR.  W pracy doradczej łączy praktykę, wiedzę teoretyczną i doświadczenia, które przez blisko 20 lat zbierała w międzynarodowych organizacjach biznesowych
i pozarządowych jako HR biznes partner, rekruterka i trenerka.
Karierę w HR zaczęła od stanowisk związanych z rekrutacją (Accenture), następnie przeszła do roli HRBP (Accenture), by potem zająć się szkoleniami (EY).
Codziennie sięga w pracy po praktyczne aspekty socjologii (jest doktorem socjologii). Chętnie projektuje także własne narzędzia do pracy trenerskiej i edukacji międzykulturowej. Ma doświadczenie we współpracy z Indiami, Chinami i Europą Wschodnią.
Od lat współpracuje z Akademią Leona Koźmińskiego. W latach 2010-2023 współpracowała także z Instytutem Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego (2016-2023) oraz Collegium Civitas (2010-2018).

Agnieszka Romańczuk - HR Business Partner w TE. Od marca 2023 roku, w Industrial Business odpowiada za szeroko pojęty temat zarządzania talentami i rozwoju organizacyjnego. Wieloletni praktyk w dziedzinie zarzadzania zasobami ludzkimi z 25-letnim stażem w renomowanych korporacjach takich jak Abbvie, Avon, Xerox. Ostatnie 8 lat przed marcem 2023 pracowała w Singapurze. Mieszkała i pracowała również w Europie (Włochy i UK), 2 lata w USA i 2 lata na Filipinach.

Od wielu lat pasjonuje się psychologią i psychoterapią, problemami wypalenia zawodowego i radzenia sobie w zmianie. Ukończyła UW z tytułem magistra lingwistyki stosowanej, następnie studia podyplomowe managerskie, doktorat na Uniwersytecie Northern Washington w USA, a w 2023 ukończyła studia podyplomowe w zakresie psychoterapii i uzyskała Profesjonalny Dyplom z Psychoterapii w The School of Positive Psychology w Singapurze. Wszystkie kwalifikacje po studiach magisterskich, robiła jednocześnie: pracując, będąc żoną i wychowując dwójkę dzieci. Jej hobby to podróże i muzyka, w tym poważna.

Aleksandra Tetiurka - absolwentka SGH na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi, z ponad 16- letnim doświadczeniem w dziale personalnym w firmach takich jak Akzo Nobel i Warner Bros.Discovery, gdzie obecnie wspiera GBS i działy finansowe. Aktualnie zaangażowana w rozbudowę obszaru finansowego w Polsce w ramach swojej firmy. Interesuje się zdrowym odżywianiem i rolą kobiet w biznesie. Po godzinach lubi gotować dla przyjaciół i bawić się ze swoimi córkami, a także spacerować. Czerpie radość z prostych przyjemności życia.

Ireneusz Zyzański - spędził 25 lat w działach HR i sprzedaży
w międzynarodowych korporacjach pracując w Dubaju, Chinach, Rosji, Ukrainie, Indonezji i Hong Kongu. Miał szefów 14 narodowości. Swoją korporacyjną karierę zakończył jako regionalny dyrektor HR ds. organizacji komercyjnej dla trzynastu krajów regionu Azji i Australii.

Z wykształcenia jest arabistą, studiował w Krakowie, Bagdadzie i pracował jako tłumacz w Libii.

Jest autorem książki „Popatrz Inaczej. Pułapki komunikacji w biznesie międzynarodowym”. Posiada certyfikację ICF na poziomie PCC, jest wykładowcą na Uniwersytecie Kaliskim i członkiem Rady Nadzorczej firmie R-GOL. Jego pasją jest międzykulturowa komunikacja i rozwój liderów.

3 kwietnia 2024
biuro EY, Rondo ONZ 1